Gemberbolletjes

Gisteravond heb ik dus geëxperimenteerd met gember bolletjes. Reden was dat deze al een tijd in de kast stonden en ik niet zo goed wist waarvoor ik ze moest gebruiken, dus toen heb ik er maar recepten bij gezocht.

Ik heb kipsaté gemaakt, en bij de satésaus gember gebruikt. Daarnaast heb ik witlof gemaakt met gember, ik dacht dat dit een goede tegenhanger zou zijn voor het bittere van de witlof.

De satésaus was echt heerlijk, die kan ik echt aan iedereen aanraden. Ik heb het recept gevonden op Smulweb (hier te vinden). De witlof combinatie met gember was O.K., maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik denk dat ik gemberbolletjes in de toekomst toch eerder gebruik bij bakken dan bij koken, uitgezonderd satésaus dan 😉

Kleine E. heeft haricot verts en aardappeltjes gegeten, met ook een beetje kip met satésaus, waar ze direct erg fan van was. Als ik aardappels voor haar maak, kies ik altijd voor kleine krieltjes. Deze hebben zoveel meer smaak dan grote aardappels, en E. eet ze met schil, waar veel vitamines inzitten. De satésaus was dus een kleine hit, wat ook niet zo gek is aangezien het erg zoet is. Het feit dat er suiker in zit (2 eetlepels bruine basterdsuiker), zorgt er toch voor dat ik dit niet heel regelmatig aan haar zou voorschotelen.

IMG_6322

Sindskort krijgt ze ook een toetje na, aangezien ze zo’n eetlust heeft dat ze vaak honger houdt na t eten. Vanavond had ik griekse yoghurt met gepureerde aardbeien en daarnaast nog stukjes aardbei en granaatappel.

IMG_6323

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s